Heeft u op dit moment vragen? Neem dan contact met de betreffende school op.
Ook kunt u de vraag mailen. U krijgt dan binnen 5 werkdagen antwoord.

CBSplus - 010 4816700 - cbsplus@calvijn.nl
Farelcollege - 0180 411777 - info@farelcollege.nl
Groene Hart - 0180 390393 - groenehart@calvijn.nl
Juliana - 010 4290955 - juliana@calvijn.nl
De Meerpaal - 010 2861313 - meerpaal@calvijn.nl
Zuidermavo - 010 4195772 - zuidermavo@calvijn.nl

Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs te Rotterdam en omgeving

Klik op een van de scholen voor meer informatie.
Contact

CBSplus

Onderwijsvisie

Samen leven, samen leren en samen kiezen! CBS plus is een school die dicht bij jou staat. Dat betekent dat we er samen met jou een geweldige tijd van willen maken en het maximale uit jou willen halen. We leggen de lat hoog en dagen je uit. Zonder relatie geen prestatie.

Niveaus

CBS plus is een school voor mavo en havo. De leerlingen met een GL / TL / Mavo / Havo in het advies (dus ook havo- vwo) kunnen op CBSplus terecht.

Omvang van de school

CBSplus is een kleinschalige school waar je iedereen snel leert kennen. Er is altijd iemand in de buurt om je te helpen, wegwijs te maken of gezellig mee te kletsen. Dat geeft een veilig gevoel. We zijn er van overtuigd dat je alleen het beste uit jezelf kunt halen als jij je goed voelt.

Bijzonderheden

Naast het basisrooster zijn er ook pluslessen. Dat zijn lessen waarin je leert door te doen. Binnen de pluslessen worden activiteiten aangeboden in de thema’s Sport en Bewegen / Kunst en Media / Technologie en is er aandacht aan de haven.

Belangrijke data

(Voor alle data geldt aanmelding via inschrijfformulier; zie website)

Cookievoorkeuren bijwerken
Vervoersmiddel:

Contact

Voor mavo, vmbo-kader en vmbo-basis kunt u contact opnemen met Liesbeth van Rikxoort via e.vanrikxoort@farelcollege.nl. En voor (tweetalig) atheneum en havo met Jeroen Barto via cj.barto@farelcollege.nl

Bezoekadres:
Farelcollege
Kastanjelaan 50 (ingang via schoolplein)
2982 CM Ridderkerk
Tel: 0180 411777
E-mail: info@farelcollege.nl

Samen betrokken bij jouw ontwikkeling!

Het Farelcollege is een warme school waar je als leerling gezien wordt en je veel persoonlijke aandacht krijgt. Wij zijn een brede christelijke scholengemeenschap voor: ATHENEUM (tweetalig) – HAVO – MAVO – VMBO K/B (met lwoo).

Maatwerk, flexuren en accenturen

Bij de flexuren en accenturen kun je kiezen voor extra uitleg, verdieping of verrijking van de lesstof. Ook kun je je huiswerk maken op school onder begeleiding. Op het vmbo wordt elke dag om 8.45 uur gestart met een les van de mentor. Het rooster en belangrijke zaken van die dag worden doorgenomen.

Tweetalig onderwijs

Wij zijn de enige senior TTO-school in de regio. Onze opleiding van hoog niveau, met internationale projecten en reizen, zet je op voorsprong in onze internationaal georiënteerde maatschappij. Bij meer dan de helft van de vakken krijg je les in het Engels. Daarnaast kun je internationaal erkende certificaten behalen (Cambridge & International Baccalaureate (IB)).

Talenturen, voetbalklas, muziekklas en meer

In de voetbalklas kan je je voetbaltalent verder ontwikkelen. In de sportklas maak je kennis met nieuwe sporten. Ben je graag creatief bezig? Bij ons op school is daar ruimte voor in het atelier, de muziekklas of bij multimedia & design.

Uitstekende opstroommogelijkheden

In onze homogene brugklas zien we snel of je mogelijk meer aan zou kunnen. We begeleiden je in overleg naar het juiste niveau. Hierdoor hebben wij een hoog opstroompercentage.

Belangrijke datum

 • Virtueel open huis: vrijdag 29 januari 2021, 16.00-20.30uur
 • Online afsprakenavond: donderdag 18 februari 2021, 19.00-20.30uur
 • Pre-Atheneum, Pre-Havo, Pre-Mavo, Pre-Vmbo voor leerlingen: januari t/m juni 2021
Meer weten? Ga naar Farelcollege
x
Zorg en welzijn
Vervoersmiddel:

Contact

U kunt contact opnemen met mevrouw I. Broekmans, leerjaarcoördinator, via i.l.broekmans@calvijn.nl

Bezoekadres:
De Meerpaal
Kreeftstraat 44
3067 JV Rotterdam
Tel: 010-2861313
E-mail: meerpaal@calvijn.nl
Website: meerpaal.calvijn.nl

Calvijn De Meerpaal

De Meerpaal is een VMBO met leerwegondersteuning (LWOO). We bieden de theoretische leerweg, de kaderberoepsgerichte leerweg en de basisberoepsgerichte leerweg aan. Ook leerlingen met een TL-advies en extra ondersteuningsbehoefte nodig hebben, zijn bij ons van harte welkom.

Waarom De Meerpaal

De Meerpaal biedt kinderen die in cognitief of sociaal-emotioneel opzicht “anders” zijn, een veilige en uitdagende leeromgeving. Dat “anders” zijn kenmerkt zich door het hebben van taal- en/of rekenachterstanden, bijvoorbeeld als gevolg van dyslexie of dyscalculie. Ook kunnen de leerlingen moeite hebben met hun concentratie, of faalangst hebben. Een omgeving waarin “bijzonder” zijn juist heel normaal is en iedereen zichzelf kan zijn. Wij ondersteunen onze leerlingen bij het ontdekken en ontwikkelen van hun kwaliteiten en talenten, op een manier die aansluit bij hun individuele mogelijkheden. Ouder(s)/opvoeder(s) spelen bij ons op school een belangrijke rol. Samen helpen wij onze leerlingen zich te ontwikkelen tot evenwichtige, weerbare en (zelf-) kritische mensen met een rol in de samenleving.

Ondersteuning en begeleiding bij De Meerpaal

Op alle niveaus en tot en met het examen biedt de Meerpaal leerwegondersteuning aan. Deze ondersteuning is bedoeld om leerachterstanden weg te werken en vaardigheden te vergroten. Op de Meerpaal krijgt elke leerling wel ergens specifieke begeleiding bij. De Meerpaal doet er alles aan om elke leerling de begeleiding te geven die bij hem/haar past. Zowel op gebied van leren als persoonlijk en in de omgang met anderen. Op de Meerpaal is een zorgteam actief. Dit team denkt mee en helpt op het moment dat een leerling een probleem ervaart. Het zorgteam kan dan ook overleggen met onze schoolmaatschappelijk werker of de begeleider passend onderwijs. Denk hierbij aan gesprekken over problemen thuis of hulp bij het plannen en organiseren. Ook heeft het zorgteam contacten met de hulpverlening buiten de school. Voor die hulp is wel de toestemming van de ouders nodig.

Kennismaken met De Meerpaal

De Meerpaal organiseert bewust geen open dag. Bij ons mag je langskomen op een gewone schooldag. Wij denken dat je de school dan nog beter leert kennen. Wij hechten veel waarde aan de persoonlijke kennismaking met jou en jouw ouder(s)/verzorger(s). Daarom geven wij, in plaats van open dagen, de voorkeur aan een gesprek waar wij uitsluitend graag een rondleiding door de school maken, zodat jij en jouw ouder(s)/verzorger(s) in de gelegenheid zijn de sfeer te proeven.

Meer weten? Ga naar Calvijn Meerpaal
x
Theoretische en gemengde leerweg
Vervoersmiddel:

Contact

Calvijn Groene Hart
Haarspitwei 11
2992 ZB Barendrecht
Tel: 0180 390393
E-mail: groenehart@calvijn.nl

Calvijn Groene Hart

Dé school in Barendrecht voor vwo, havo en mavo, waar je grenzen kunt verleggen

Waarom Groene Hart?

Je kiest voor Groene Hart, omdat je goed onderwijs krijgt en je diploma haalt.

Natuurlijk vinden we niet alleen cijfers belangrijk; wij kijken ook naar jouw vaardigheden en kwaliteiten. Vanuit onze (christelijke) identiteit besteden we veel aandacht aan respectvol met elkaar omgaan. Wij begeleiden je bij het ontplooien van je vaardigheden en talenten.

Tweetalig onderwijs

Je kunt op alle niveaus tweetalig onderwijs kiezen. Taalvaardigheid is belangrijk en daarom stimuleren we je gelijk in het Engels te communiceren. Aangezien dit zowel de instructie- als communicatietaal is, leer je de taal sneller en beter. Daarnaast krijg je de lesstof vanuit een internationaal perspectief om je wereldburgerschap te ontwikkelen.

Sport op mavo, havo én vwo

Zowel op mavo als havo bieden wij al een aantal jaar een doorlopende sportleerlijn aan, maar wist je dat je ook in onze vwo-klassen het sportprogramma kunt kiezen?

Het sportprogramma is bedoeld voor kinderen die graag met sporten en bewegen bezig zijn en ervoor openstaan ‘nieuwe’ sporten te leren.  Vanaf 3mavo kun je verder met LO2 en vanaf 3havo bieden wij (pre-)BSM aan.

Vwo (Eureka)

Speciaal voor vwo-leerlingen verzorgen we, naast de tweetalige opleiding, het uitdagende Eureka-programma dat je met de modules Ontwerpen, Onderzoek en Kritisch denken voorbereidt op universitair onderwijs.

Kleinschalig binnen een grote school

Nieuwe brugklasleerlingen voelen zich bij ons snel thuis; zij krijgen zoveel mogelijk les in een apart deel van de school. Leerlingen en ouders waarderen de begeleiding door onze mentoren ook al jaren. Goed contact met leerlingen en ouders vinden we je hele schoolloopbaan van groot belang. Wij willen namelijk elke leerling goed in beeld hebben.

 • Download onze app in de Google Play/App Store onder Open dag app
 • Masterclasses tto, vwo en sport: 9 december, 27 januari en 10 februari
 • Proeflessen: 5 en 8 februari
Meer weten? Ga naar Calvijn Groene Hart
x
Persoonlijke begeleiding
Vervoersmiddel:

Contact

U kunt contact opnemen met de heer R. Gorissen, leerjaarcoördinator, via r.gorissen@calvijn.nl

Bezoekadres:
Zuidermavo
Fichtestraat 3
3076 RA Rotterdam
Tel: 010-4195772
E-mail: zuidermavo@calvijn.nl
Website: zuidermavo.nl

Thuis op Zuidermavo

Vind je persoonlijke aandacht belangrijk en houd je van een goede sfeer? Dan is de Zuidermavo in Rotterdam-Zuid dé school voor jou! Op onze school kun je de theoretische, gemengde leerweg en mavo/havo-route volgen. We zijn een warme, kleine school en hebben daarom veel persoonlijke aandacht voor iedere leerling. Je hebt veel contact met je coach en docenten kennen je en weten wie jij bent. Je voelt je daardoor bij ons snel thuis in een vertrouwde omgeving, waardoor je helemaal jezelf kunt zijn.

Elke dag anders

Op de Zuidermavo heb je naast een vast rooster de mogelijkheid om aan het begin en einde van de dag zelf je uren in te vullen. Zo kun je bijvoorbeeld je huiswerk maken onder begeleiding van een docent, die je hierbij extra hulp biedt als je dat nodig hebt. Aan het einde van de dag kun je kiezen voor activiteiten op het gebied van sport, kunst, technologie of drama. Zo kom je erachter waar je interesses liggen. Natuurlijk helpt de docent je om te kiezen.

Persoonlijke leerroute

Je krijgt een vaste coach, die elke week met je bespreekt hoe het gaat, wat werkt en wat misschien beter kan. Samen bepalen jullie jouw persoonlijke leerdoelen van de komende week en hoe je die aanpakt. Zo bepaal je dus zelf het tempo en niveau dat bij je past.

Huiswerk maken op school

Op de Zuidermavo maak je een groot deel van je huiswerk op school onder begeleiding van een docent, zelfstandig of samen met andere leerlingen. Tijdens de lessen wordt hier ruimte voor gemaakt en is er aan het begin en einde van de dag tijd om te leren.

Leren door doen

Je leert bij ons niet alleen uit je boek, maar ook door te dóen! Het hele schooljaar werk je aan leuke en leerzame projecten. Thema’s die hierbij aan bod komen zijn: Sport, Technologie, Kunst, Natuur en omgeving, Business, Muziek, drama en dans.

Van Zuidermavo naar havo

Je kunt bij ons je mavodiploma behalen. Daarnaast heb je de kans om door te stromen naar de havo. We bieden een havo-route aan, waar je extra vakken krijgt die je voorbereiden op de havo.

Examen doen in sport

Houd je van sporten, dan kun je op de Zuidermavo extra sportlessen volgen naarst het algemene lesprogramma. Vanaf leerjaar drie bereid je je voor op je sportexamen (LO2).

Belangrijke data

 • Open lesmiddag voor leerlingen: 20 januari, 27 januari en 17 februari
 • Online open dag: 29 januari
 • Online informatieavond voor ouders: 19 januari en 11 februari

Aanmelden via de website.

Video

Bekijk de video Thuis op Zuidermavo https://vimeo.com/470184370

Meer weten? Ga naar Zuidermavo
x
Vervoersmiddel:

Contact

U kunt contact opnemen met mevrouw Van Gelderen, administratrice, via n.van.gelderen@calvijn.nl of met de heer R.L.Schreurs, onderwijsteamleider onderbouw , via r.l.schreurs@calvijn.nl

Bezoekadres:
CBSplus
Roerdomplaan 42
3084 NM Rotterdam
Tel: 010-4816700
E-mail: cbsplus@calvijn.nl

 

Onderwijsvisie

Samen leven, samen leren en samen kiezen! CBS plus is een school die dicht bij jou staat. Dat betekent dat we er samen met jou een geweldige tijd van willen maken en het maximale uit jou willen halen. We leggen de lat hoog en dagen je uit. Zonder relatie geen prestatie.

Niveaus

CBS plus is een school voor mavo en havo. De leerlingen met een GL / TL / Mavo / Havo in het advies (dus ook havo- vwo) kunnen op CBSplus terecht.

Omvang van de school

CBSplus is een kleinschalige school waar je iedereen snel leert kennen. Er is altijd iemand in de buurt om je te helpen, wegwijs te maken of gezellig mee te kletsen. Dat geeft een veilig gevoel. We zijn er van overtuigd dat je alleen het beste uit jezelf kunt halen als jij je goed voelt.

Bijzonderheden

Naast het basisrooster zijn er ook pluslessen. Dat zijn lessen waarin je leert door te doen. Binnen de pluslessen worden activiteiten aangeboden in de thema’s Sport en Bewegen / Kunst en Media / Technologie en is er aandacht aan de haven.

Belangrijke data

(Voor alle data geldt aanmelding via inschrijfformulier; zie website)

 • Jan / febr: Elke vrijdagmiddag online info-moment van 14.30-16.30 uur
 • Online open dag: vrijdag 22 januari 16.00-20.00 uur
 • Online informatie-avond : 14 januari 19.00-20.00 uur
 • Online kennismakingslessen : 27 januari 13.00–15.00 uur
Meer weten? Ga naar CBSplus
x
Havo Rotterdam Zuid
Vervoersmiddel:

Contact

Wilt u meer weten over Calvijn Juliana? Kijk dan op onze website juliana.calvijn.nl.
U kunt ook contact opnemen met mevrouw I.Vos-Dirkx, coördinator werving en PR, via i.j.h.vos@calvijn.nl.

Bezoekadres:
Talingstraat 6
3082 MH Rotterdam
010 4290955
juliana@calvijn.nl
www.calvijn.nl

Onderwijsvisie

Wij geven leerlingen de ruimte om zich te ontwikkelen en te groeien tot wie ze kunnen zijn. Zij kunnen bij ons rekenen op (t)huiswerkvrij onderwijs, waarbij wij dicht bij ze staan en een stevige structuur bieden met duidelijkheid en persoonlijke aandacht. Wij beloven onze leerlingen dat ze gedurende hun schoolperiode bij ons eruit kunnen halen wat er in zit.

Niveaus

Op Calvijn Juliana kunnen leerlingen een vmbo-diploma halen voor de theoretische leerweg of de gemengde leerweg. Kiezen leerlingen voor de gemengde leerweg, dan bieden wij vanaf klas 3 twee richtingen, namelijk Economie & Ondernemen of Zorg & Welzijn. Wij hebben ook (beperkt) plaats voor leerlingen, die op basis van de leerachter¬standen extra ondersteuning nodig hebben.

Omvang van de school

Een goede sfeer is de basis voor goede resultaten. Daarom is Juliana een school waar orde en regels belangrijk zijn. We zijn een kleine school, de kinderen kennen elkaar en worden gekend door de docenten. Calvijn Juliana heeft ongeveer 400 leerlingen. Samen maken we onze school tot een plaats waar je zowel leert als plezier hebt met elkaar.

Bijzonderheden/specialiteiten

Op Calvijn Juliana maken de leerlingen al hun huiswerk op school. Door het concept van (t)huiswerkvrij onderwijs dat leidt tot goede eind¬examenresultaten, zijn we al vier keer uitgeroepen tot Excellente School. Een erkenning waar we zeer trots op zijn. Bovendien heeft de school ook het predicaat ‘Veilige school’ gekregen van de gemeente Rotterdam.

Belangrijke data

 • Meeloopochtenden voor leerlingen 5 januari, 18 januari, 8 februari en 16 februari
 • Donderdag 21 januari online voorlichtingsavond voor ouders
 • Woensdag 27 januari online open dag
Meer weten? Ga naar Calvijn Juliana
x
Mavo/havo-route